Η Επιστροφή του Οδυσσέα στην Τουλούζη

Εδώ και πολλά χρόνια ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος (Association Franco-Hellénique de Midi-Pyrénées) συνεργάζεται με το Κέντρο  Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος»  με ανταλλαγή βιβλίων, εκπαιδευτικών μεθόδων κλπ. Ο σύλλογος έχει έδρα την Τουλούζη και τα μέλη του είναι Έλληνες ή Γάλλοι που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς μαθαίνουν ελληνικά σε φροντιστήρια που οργανώνει ο σύλλογος.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί μαθητές του Ελληνογαλλικού Συλλόγου έχουν έρθει στην Ελλάδα. Tον Απρίλιο του 2018 επισκέφθηκαν το Μεσολόγγι μετά από πρόσκληση του κου Κ. Καρκανιά, Διευθυντού του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» και Προέδρου του Συλλόγου μας, ο οποίος είχε διαμορφώσει το σχετικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Γιάννη Μακρή, πρόεδρο της Αδελφότητας Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων. Ο σύλλογος οργανώνει κάθε χρόνο ένα ταξίδι στην Ελλάδα σε τοποθεσίες ιστορικού ενδιαφέροντος.

Έτσι, ήταν φυσικό ότι θα συνεργαστούμε και στο πρόγραμμα «Η Επιστροφή του Οδυσσέα».

Την 21/10/2018 μαθητές του Συνδέσμου απήγγειλαν στα Νέα Ελληνικά την Ραψωδία Α’, στην οποία η Αθηνά με τη μορφή του Μέντη (φίλου του Οδυσσέα) συναντάται με τον Τηλέμαχο και τον συμβουλεύει πώς να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι μνηστήρες στο ανάκτορο του Οδυσσέα.

Από τώρα έχουμε συμφωνήσει ότι του χρόνου θα έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη εκδήλωση στην Τουλούζη με ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες και δράσεις.

Η Επιστροφή του Οδυσσέα στην Τουλούζη