ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Την 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μια πολύ ωραία εκδήλωση για τον Οδυσσέα και το περίφημο κυνήγι αγριόχοιρου στον Παρνασσό, στο οποίο έλαβε μέρος μετά από πρόσκληση του παππού του (και νονού του) του Αυτόλυκου.

Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και οργανώθηκε από τον Σύλλογό μας (Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ), τον Δήμο Δελφών, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας, το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρόεδρός μας κος Κ. Καρκανιάς, η αρχαιολόγος κυρία Ανθούλα Τσαρούχα και οι φιλόλογοι Γιάννης Κολιάβας (Διευθυντής του Γυμνασίου Άμφισσας) και Δημήτρης Παλούκης (Συγγραφέας του βιβλίου «Οδυσσεύς Ομήρου – Ελλήνων Οδύσσεια»).


Τον συντονισμό έκανε η φιλόλογος Νάνσυ Ζαχαροπούλου και αποσπάσματα από την Οδύσσεια διάβασαν οι φιλόλογοι, μαθητές και δημότες.

Την εκδήλωση πλούτισαν με τα τραγούδια τους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας Θανάσης Πρέντι και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρώτος με κιθάρα και τραγούδι και ο δεύτερος στο πιάνο. 

Ήταν πραγματικά μια εκπληκτική εκδήλωση, που αποτελεί το θεμέλιο για την επανάληψή της το 2019 με ακόμη καλύτερο και ευρύτερο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκειά της και παρουσία του Αντιδημάρχου Άμφισσας Αριστείδη Αγγελόπουλου παρουσιάστηκαν από τον Κ. Καρκανιά οι ιδέες της κατασκευής ενός αγάλματος που να παρουσιάζει το κυνήγι και τον τραυματισμό του Οδυσσέα (ένα θέμα για το οποίο υπάρχουν πολλές απεικονίσεις σε αρχαία αγγεία) και της πρόσκλησης για συμμετοχή στις εκδηλώσεις του 2019 τόσο στον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο όσο και στην Πανελλήνια Κυνηγετική Συνομοσπονδία.

Η προετοιμασία για τις εκδηλώσεις του 2019 θα ξεκινήσει από τον Νοέμβριο όπως ήδη συζητήθηκε με τους συνδιοργανωτές των φετινών εκδηλώσεων.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ