ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018 ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Η φετινή συμμετοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος στις εκδηλώσεις για την επιστροφή του Οδυσσέα θα είναι πολύ πλουσιότερη. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί της 23ης Οκτωβρίου όταν ο Τηλέμαχος φτάνει με το πλοίο του στην παραλία της Αρχαίας Πύλου (Βοϊδοκοιλιά) και θα τελειώσουν το βράδυ της 27ης όταν ο Τηλέμαχος αναχωρεί με το πλοίο του για την Ιθάκη.

Έχουν οργανωθεί απαγγελίες της Ραψωδίας Γ τόσο στην παραλία όπου ο Νέστορας με τα παιδιά του και χιλιάδες Πυλίων κάνουν θυσία στον Ποσειδώνα όσο και στο ανάκτορο του Νέστορα όπου ο Τηλέμαχος φιλοξενείται από τον βασιλιά. Εξ άλλου μια μεγάλη θεατρική – χορευτική – μουσική εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Σύλλογο Χώρας. Κατά την εκδήλωση θα μιλήσει και ο Πρόεδρός μας Κώστας Καρκανιάς σχετικά με το ταξίδι του Οδυσσέα και τα ταξίδια των Ελλήνων εκείνης της εποχής.

Μετά από αυτήν την εκδήλωση που θα γίνει στο πνευματικό κέντρο της Χώρας θα ακολουθήσει δείπνο, το οποίο οργανώνουν τοπικοί σύλλογοι. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τα ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018 στην Πύλο οργανώνονται από τον Σύλλογο Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ, σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο Χώρας και άλλους συλλόγους, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Όπως και πέρυσι τις εκδηλώσεις υποστηρίζουν το το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο Σύλλογος Φίλων του Ομήρου Ιθάκης, ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, η Ελληνοβρετανική Εκπαιδευτική και πολλοί εθελοντές.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018 ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ