Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3225 ΧΡΟΝΙΑ

Φέτος για δεύτερη χρονιά οργανώνονται οι εκδηλώσεις για τα ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2018 από τον σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ»  σε συνεργασία με εκπαιδευτήρια όλων των βαθμίδων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και συλλόγους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από 21-31 Οκτωβρίου σύμφωνα με το ημερολόγιο το οποίο δημιούργησε ο σύλλογος «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ» με βάση τον προσδιορισμό της 30ης Οκτωβρίου 1207 π. Χ. ως της ημέρας της μνηστηροκτονίας από ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, που έγινε δεκτός από την Ακαδημία Αθηνών την 19 – 10 – 2017.

Στην Κέρκυρα μέχρι αυτή τη στιγμή έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει το γυμνάσιο Λευκίμμης την 25 και 26 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι ο Οδυσσέας έμεινε στην Κέρκυρα τρεις ημέρες και για αυτές μιλούν οι Ραψωδίες Ζ, Η, Θ, Ν. Εξ άλλου το βράδυ της δεύτερης μέρας ο Οδυσσέας αφηγήθηκε όλη του την 10ετή περιπέτετεια στις Ραψωδίες Ι, Κ, Λ και Μ.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί την 15 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις στην Άμφισσα πατρίδα του Αυτόλυκου παππού του Οδυσσέα (μπορείτε να δείτε το σχετικό πρόγραμμα εδώ).

Οι εκδηλώσεις στην Ιθάκη θα γίνουν από την 21 – 31 Οκτωβρίου (μπορείτε να δείτε το σχετικό πρόγραμμα εδώ) ενώ οι εκδηλώσεις στην Πύλο θα γίνουν την 23 Οκτωβρίου (μπορείτε να δείτε το σχετικό πρόγραμμα εδώ).

Επίσης έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Φινλανδία, την Γαλλία, την Ιταλία και σε άλλες χώρες καθώς και σε διάφορα σχολεία στην Ελλάδα.

Απαγγελίες όλης της Οδύσσειας από 21 –  31 Οκτωβρίου θα γίνουν στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που είναι και από τους βασικούς υποστηρικτές του όλου προγράμματος.

Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα έχουμε την συμμετοχή και του Δήμου της Κέρκυρας και άλλων πολιτιστικών φορέων και σχολείων.

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3225 ΧΡΟΝΙΑ